Ozon tedavisi, çok sayıda rahatsızlık için kullanılan bir yardımcı tedavi tekniğidir. Geleneksel tedavi yöntemlerine son derece önemli katkılarda bulunan ozon tedavisinin baş aktörü oksijendir. Solunum yapan tüm canlılar için oksijenin hayati önem taşıdığı biliniyor. Ozon tedavisinde ise oksijenin normalden çok daha yüksek nitelikte kişiye ulaşması sağlanıyor. Böylelikle onlarca farklı rahatsızlığın giderilmesine uygulanan tedavilerin başarı oranı da desteklenmiş oluyor.

Ozon tedavisinin en önemli özelliklerinden biri de vücudun hastalıklara karşı savunma sistemi olan bağışıklık sistemini güçlendiriyor olmasıdır. Aynı zamanda doku onarımını arttırma gibi önemli bir faydası daha bulunuyor. Ameliyatlardan ya da yaralanmalardan sonra doku onarımının güçlendirilmesi büyük bir önem taşır. Bu tedavi tekniğinin bazı durumlarda tek başına da uygulanabildiğini ekleyelim.

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Genel olarak bakıldığında ozon tedavisi 5 farklı yöntemle uygulanabilen bir tekniktir.

Majör otohemoterapi

Bu teknikte kişiden az miktarda kan alınır ve ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra yeniden kişiye verilir.

Minör otohemoterapi

Bu yöntemde de kişiden bir miktar kan alınır ve ozon gazıyla karıştırılır. Ardından bu kan kişinin kasının içine enjekte edilir.

Torbalama

Kapalı bir sistem olan bu yöntemde ise lokal olarak bölgeye ozon gazı direkt verilir. Yaranın olduğu bölge bir torba içine alınır ve bu torba ozona karşı dayanıklıdır. Torba içerisinde bölgeye ozon gazı verilir.

Rektal uygulama

Ozon gazının rektal yolla uygulanması da mümkündür. İşlem sırasında kişi acı hissetmez. Çoğunlukla bağırsak rahatsızlıkları olanlarda ya da damar yolu açılmasında sıkıntı olan kişilerde kullanılır.

Eklem içi uygulama

Bu teknikte ise ozon gazı direkt olarak eklem içerisine enjekte edilir.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanabilir?

Genellikle enfeksiyonlardan kaynaklanan hastalıklarda bu yöntemin rahatlıkla uygulanabildiğini belirtelim. Aşağıdaki durumlarda da tek başına ya da yardımcı tedavi olarak ozon tedavisinden faydalanılabilir.

  • Vulva ve vajinada iltihaplanma olması
  • Genital bölgede kaşıntıya neden olan bazı cilt hastalıklarının bulunması
  • Rahim ağzında yara olması
  • Rahim ağzı kanseri
  • Rahimde yapışıklık olması
  • Rahim zarında iltihaplanma olması
  • Yumurtalık ya da tüplerde iltihaplı hastalıkların olması
  • Tüplerde tıkanıklık olması
  • Yumurtalık kistleri
  • Miyom
  • Rahim ve yumurtalık tümörleri
  • Aşırı ağrılı ya da kanamalı adet dönemlerinin tedavisi

Ozon Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Bu tedavi mantar ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların giderilmesinde oldukça faydalıdır. Özellikle mantar enfeksiyonlarının hızla yayılım göstermesi ciddi sorunları beraberinde getirebiliyor. Ancak bu tedaviyle yayılım hızının da önüne geçilebilir. Enfeksiyon kaynaklı kadın hastalıklarının tedavisinde gayet başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Bilindiği gibi kadın vücudu anatomik yapısı ve hormonal değişimler yaşaması nedeniyle enfeksiyonlara açık bir formdadır. Çok sayıda kadın çeşitli dönemlerde vajinal enfeksiyonlar yaşayabiliyor. Bu tedavi ise enfeksiyon probleminden kurtulmaya yardımcı olmakla birlikte vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Böylelikle vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir savunma sistemine sahip olmasını sağlıyor. İdrar yolları enfeksiyonlarında ve vajina bölgesinde meydana gelen bazı rahatsızlıklarda da faydalı bir tedavi tekniği olduğunu söyleyebiliriz.

Ozon Tedavisi Neye Yardımcı Olur?

Havada bulunan oksijen oranı % 21 dolaylarındadır. Ozon tedavisi ile oksijen miktarının istenen seviyede ayarlanması mümkün oluyor. Hatta istendiğinde % 100 oksijen oranı dahi elde edilebilir. Bu sayede plazma içindeki oksijenin çözülme oranı da artar. Dokulara ulaşan oksijenin artması sağlanır. Oksijen oranının yoğunlaşması ise antioksidan ve dezenfektan görevini üstlenmesi anlamına gelir. Ozon tedavisinin pek çok rahatsızlığa iyi gelmesi bundan kaynaklanır.

Ozon Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

Bazı hastalıklara sahip olanlar şayet ozon tedavisine engel bir sağlık sorununa sahip değilse bu tedaviden faydalanabilir. Yaşadığınız şikayetler konusunda mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bu tedavinin size uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzdan bilgi almanızı öneririz.

Bilgi sahibi olun –> Mezoterapi

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Aşağıda sıraladığımız kişilere bu tedavi uygulanamaz.

  • Hamile olanlar
  • Emziren anneler
  • Kronik alkolizm sorunu olanlar
  • Enzim eksikliği olanlar
  • Favizm hastalığı olanlar

Ozon Tedavisinin (Zararı) Yan Etkisi Var Mı?

Doğru şekilde uygulanması durumunda ozon tedavisinin bilinen bir yan etkisi yoktur. Sadece uygun dozajın titizlikle belirlenmesi gerekir. Aksi halde tedavinin faydasından istifade etmek mümkün olmaz. Tedavinin birkaç seans uygulanmasının ardından hastalarda bazı şikayetler olabilir. Bunlar “iyileşme krizi” olarak yorumlanır ve tamamen geçici etkilerdir. Bu şikayetlere şu örnekler verilebilir:

  • Yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Halsizlik

İlginizi çekebilir –> Hipnoterapi